Basistraining Mindfulness

Hoe ziet de basistraining Mindfulness eruit?

De training bestrijkt een periode van minimaal 10 weken. Voor aanvang van de concrete 8 weekse training krijg je een vrijblijvend intakegesprek waarin we jouw persoonlijke doelstellingen bespreken. Gedurende 8 weken is er daarna iedere week een bijeenkomst van 2,5 uur. Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je zelf, met mij als trainer en samen met een groep van maximaal 8 mensen, jouw mogelijkheden om bewuster in het dagelijkse leven te staan. We sluiten af met een persoonlijk eindgesprek waarin de nadruk ligt op hoe nu praktisch verder.

Oefenen oefenen oefenen…

Iedere week krijg je huiswerk mee. Het huiswerk is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de training. Je leert een nieuwe vaardigheid. Bewust en met aandacht leven vraagt simpelweg om dagelijkse oefening. Je kunt het vergelijken met piano spelen. Dat leer je ook niet alleen tijdens de lessen. Juist door dagelijks oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid.

Oefenen betekent iedere dag een langer moment voor jezelf. Een moment waarin je mindful aanwezig bent. We maken we gebruik van geleide meditaties, bewegingsoefeningen en cognitieve technieken. Je krijgt een werkboek en een usb stick met geleide meditaties mee naar huis.

Tijdens de bijeenkomsten kijken we terug op je huiswerk en wat je daarbij bent tegengekomen. Je wisselt ervaringen uit met andere deelnemers. Elke week staat een nieuw onderwerp centraal. De nadruk ligt in de bijeenkomsten op oefenen en ervaren.

Wat verwachten we van jou?

Het is de bedoeling dat je echt minimaal een half uur per dag oefent, elke dag. Als je vooraf al weet dat dit niet mogelijk is, kun je beter (nog) niet aan de training beginnen. Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht, maar gun het jezelf. Je hebt er de rest van je leven plezier van!

Kosten van deze training: 300 € (de prijs is all-in: inclusief 21% BTW, alle literatuur en materialen, persoonlijk intakegesprek en 8 bijeenkomsten met koffie/thee).

Verdiepingstraining Mindfulness 4x plus stiltelunch
Deze training is bedoeld voor mensen die reeds bekend zijn met de beoefening van Mindfulness.

Heb je interesse in een (gratis en vrijblijvend) informatiegesprek?
Stuur dan een berichtje: info@mindfuldieet.nl

Of vul het reactieformulier hier op de pagina in:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht