Mindfulness & Mostert

Je wilt vast weten wie je trainer is. Hierbij alvast iets meer over mijzelf. Van nature ben ik zelf namelijk ook vrij nieuwsgierig…

Wat heb ik zelf ervaren?
Door Mindfulness ben ik milder geworden naar anderen, maar ook naar mezelf. Ik ben uitgebloeid tot wie ik ben en daar waar ik wil zijn: mijn lichaam en geest zijn in balans. Deze balans geeft me rust en veerkracht. Dat is zeker helpend om dat te kunnen dragen wat op mijn pad komt. Ik heb nu handvatten hoe ik beter om kan gaan met stress en andere narigheden.

Toch betekent dit niet dat ik nu veranderd ben in een perfect mens en volledig “zen” door het leven loop. Zeker niet, en dat is ook niet de intentie van de Mindfulness. Ik ben en blijf nog steeds een gewoon mens met gedachten, gevoelens en patronen. Ik kan ook boos en verdrietig zijn, net als ieder ander. Ik heb nu alleen geleerd hoe (beter) om te gaan met deze gevoelens als ze er zijn. Dankbaar dat ik dit heb mogen en kunnen leren. Mijn humor en positiviteit zijn in tact gebleven. Dat mag er ook zijn, dat moet er zelfs zijn: het leven is leuk en bevat zoveel meer dan je denkt als je je ogen maar opent.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ik ben er om je te helpen, niet om je te ver- of beoordelen, te evalueren of om de controle over te nemen. Geef je leven meer kleur, de kracht zit in jezelf. Het enige wat ik graag wil doen is je helpen om die kracht naar boven te halen! Ik geef nu 4 jaar trainingen en heb meer dan 200 mensen begeleid naar een bewust mindful leven.

Groeien doe je niet alleen
Bij de trainingen probeer ik een plezierige sfeer van vertrouwen en respect te creëren, waarin ieder zijn eigen ontwikkelingsproces kan doorlopen en waarin we open kunnen en willen zijn. Iedereen wordt gezien en gehoord: we zijn samen en toch alleen, alleen en toch samen. Als je aan een training meedoet, ga je een bijzonder traject in vol theoretische kennis, oefeningen, meditaties, vragen, gesprekken en stiltes. Er zal ongetwijfeld gelachen worden en misschien ook wel een traan vallen. Wat er is mag er zijn. Iedere week kom je een stapje dichter bij je eigen ik en ga je geïnspireerd naar huis, zodat je het geleerde meteen kan integreren in je dagelijks leven.

Mijn opleidingen
Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer (VMBN categorie I) en heb mijn studie gevolgd bij het gerenommeerde instituut See True in Amsterdam. Daar ben ik intensief begeleid door oprichter Rob Vincken zelf. De specialisatie Mindfulness & eten heb ik bij Roy Thewissen gevolgd (psycholoog, docent en onderzoeker Universiteit Maastricht: artikel Mindfulness eating) . De specalisatie “Mindfulness voor Jongeren” heb ik gedaan bij David Dewulf (auteur van diverse Mindfulnessgerelateerde boeken). Tevens heb ik diverse workshops/lezingen gevolgd op dit gebied (o.a. bij Susan Albers). Ook heb ik reeds twee keer de ervaring mee mogen maken hoe het is om een 5 daagse stilteretraite te doen.

Omdat ik geloof dat je als mens nooit bent uitgeleerd heb ik na de basisopleiding het lange verdiepingstraject voor Mindfulnesstrainer categorie type 1 gevolgd. De modules Cognitieve Psychologie, Mindful Bewegen, Intensive Inquiry, 4 trainingsdagen van David Dewulf, 4 trainingsdagen van Trish Bartley en de verdiepingsdagen heb ik met succes en vooral met veel plezier afgerond. Ook aan alle overige verplichtingen zoals het schrijven van rapporten, supervisies e.d. heb ik volbracht. In mei 2016 heb ik deel II van de stilteretraite gedaan en daarmee heb ik het certificaat van de vervolgtraining tot Mindfulnesstrainer categorie I ontvangen van SeeTrue. Mijn aanvraag tot categorie I Trainer bij de VMBN is positief beoordeeld en ik ben toegelaten. Ik voldoe aan alle voorwaarden en ben nu Mindfulnesstrainer categorie I bij de VMBN. Hierdoor is het soms voor mensen mogelijk om een vergoeding te ontvangen van de ziektekostenverzekering bij burn-out klachten. Voor meer informatie over vergoedingen kun je hier verder lezen.

Daarnaast heb ik mijn propedeuse gehaald voor de opleiding Zingeving & Spiritualiteit aan de Hogeschool Geesteswetenschappen te Utrecht.
Maar natuurlijk heb ik hiervoor ook andere dingen gedaan en de volgende diploma’s behaald: HEAO-Bedrijfseconomie, Schoevers-Managementassistente, VWO en van allerlei andere interessante (en zeer uitlopende) cursussen.

Het afgelopen jaar heb ik, tezamen met een prachtig kundig team, gewerkt aan de ontwikkeling van de Mindfulness Mentor app. Meer informatie hierover kan je lezen op de site www.mindfulnessmentor.nl

Praktische informatie
Mindful Me by Mostert & Mind-Food zijn ingeschreven bij de KVK onder nummer 58934316.

Mind-Food is in mei 2014 een samenwerkingsverband aangegaan met SeeTrue. Ik verzorg nu ook de Mindfulness (& eten) trainingen in Bussum en Hilversum voor deze bijzondere organisatie. Trainingen zijn ook via de sites van SeeTrue te boeken. Meer daarover op de cursuspagina. Daarnaast verzorg ik in samenwerking met SeeTrue interne bedrijfstrainingen (in het Engels) op locatie, waarbij Mindfulness geïntegreerd wordt met het bedrijfsleven. Dit worden ook wel de Self-Awareness trainingen genoemd.
Naast de 8-weekse trainingstrajecten verzorg ik voor bedrijven, verenigingen en op beurzen ook regelmatig meditatiesessies en op maat gemaakte workshops en lezingen, waarbij de principes vanuit de Mindfulness de basis vormen.

Mijn thuis
Ik ben geboren in 1977, getrouwd met Jan Mostert en we hebben drie kinderen van 12, 11 en 7. Hobby’s: tennis, dansen, lezen, dol op dieren, we hebben twee poezen en twee honden. Ik ben creatief en ik hou van gezelligheid om me heen. Klein, groot, jong of oud: ieder mens is bijzonder en heeft een eigen verhaal. Dat inspireert en intrigeert me.

Mijn eigen Mindfulness
Mijn eigen ontwikkeling binnen de Mindfulness kan ik beschrijven als een soort bloemlezing: van zaadje tot bloem. Kennismaking met de theorie van de Mindfulness toverde meteen een glimlach op mijn gezicht, de kern van Mindfulness zat altijd al in me. Door diverse opleidingen te volgen en veel te oefenen is mijn ervaring en kennis gegroeid. Ik sta meer open en kan nog beter zien wat er om me heen speelt, maar ook wat er in me aanwezig is. Die extra ‘antenne” heb ik altijd al gehad, maar ik weet het nu beter te gebruiken.


Wat betekent Mindful eten voor mij?