Sint-Maarten snoepgoed voor klein & groot

Sint-Maarten snoepgoed voor klein & groot

Hoeveel snoep hebben jouw kinderen met je gedeeld?

Gedurende de dagen rondom Sint-Maarten hebben we veel snoep in huis, meer dan anders. De verleiding is dan ook vaak groter om zelf te gaan snoepen. Hier komen 2 types schijnhonger om de hoek kijken.

Ten eerste de ooghonger: je ziet het snoep, dat registreer je en dan wordt het denkproces gestart “…ga je het wel of niet doen…” iedere keer als je het snoep ziet begint de gedachtentrein opnieuw. Het zien is de trigger om te gaan eten. Herken je dit?

Ten tweede kan hier ook de harthonger aanwezig zijn. Herinneringen misschien van toen je vroeger zelf Sint-Maarten liep en zo genoot van alles. Dat gevoel, het genieten van het gemoedelijke sfeertje en het (onbeperkt) mogen snoepen, het verlangen hiernaar kan je ook doen gaan eten. In Nederland hebben we een zelfbedachte algemene regel dat bij gezelligheid snoepen “mag”. Ook op sint-maarten zit dus het etiket “gezelligheid = eten” geplakt.

Misschien is het interessant om hier eens bij stil. Welke (eet)etiketjes heb jij geplakt op sint-Maarten? Hoe ga je daar mee om? Wordt je gedachtentrein gestart? En de hamvraag: heb je wel bewust genoten van het lekkers dat je gegeten hebt?

Comments are closed.