Workshop Mindful eten

mediteren koekjes

Terug naar een gezonde relatie met eten

Kun je heel goed diëten, maar kom je daarna steeds weer aan? Eet jij vaak zonder echt iets te proeven? Baal je wel eens van jezelf als je weer teveel gegeten hebt? Of ben je gewoon nieuwsgierig wat gedachteloos eten precies is en wat het met je doet? Mindfulness eten brengt vrijheid terug in je eetpatroon. Op een milde manier herontdek je de signalen van je lichaam zodat je beter voor jezelf kunt zorgen. Met positieve gevolgen voor je gezondheid, je eetpatroon en je eigenwaarde! Mindful eten kun je leren. Ervaar zelf wat Mindfulness voor je eetpatroon kan betekenen en geef je op voor de workshop!

Mindful eten, wat is dat?

Mindfulness betekent bewust vriendelijke aandacht schenken. Als we mindful eten dan eten we met aandacht. Aandacht voor wat, hoe en waarom je eet om zo het verschil te leren kennen tussen gedachteloos eten en eten met aandacht. We onderzoeken wat ons triggert om te eten, hoe (vaak) we automatisch eten en wat er gebeurt met ons lichaam en geest als we dat wat vaker bewust doen. Je zult leren hoeveel verschillende soorten honger je kunt hebben, herkennen wanneer je honger hebt met je hoofd, mond, hart, oog, oor of maag. Ook krijg je inzicht in hoe je onbewust voedsel indeelt in categorieën: je indelingsreflex plakt vaak automatisch overal een etiketje “goed of fout” op. Dit verklaart weer het gevoel dat je bij voedsel en daarmee ook bij jezelf kan hebben. We gaan weer ontdekken wat we écht lekker vinden, weer leren genieten van eten en houden van onszelf om wie we zijn en hoe we eruit zien. Je zult het ervaren als een verrijking van je totale leven!

Workshop Mindful eten

Tijdens de introductieworkshop zal ik meer vertellen over de achtergronden en principes van Mindfulness, de werking van de training en ook wat Mindful eten betekent. We doen o.a. een oefening die aantoont dat je door bewust te eten meer gaat genieten en minder zal gaan eten. Daarnaast zullen we ook een begeleide meditatie doen. Deze meditatie is zeker geschikt voor beginners om kennis te maken met een meditatie in het algemeen. Je wordt aan het denken gezet over je eigen gedachteloze (eet)patronen. Een nieuwe kijk op voeding, een inspirerende blik vooruit. Uiteraard volgen ook nog enkele tips zodat je er thuis meteen mee aan de slag kan.

En nu even praktisch

Duur van de workshop is ongeveer 1 dagdeel van ongeveer 2,5 uur en kost 25 € (inclusief 21% BTW, koffie/thee + lekkers, materialen en hands-out).

Trainer: Esther Mostert
Locatie training: Yoga Me studio Hilversum Zuid
www.yoga-me.nl
Adres: Neuweg 134 te Hilveresum

Heb je belangstelling voor deze workshop? Geef je dan nu op en mail je gegevens door naar: info@mindfuldieet.nl. Of stuur een reactie via dit formulier:

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht